Tanssiteatteri Kramppi - Dracula-kauhumusikaali


tiistai 12. tammikuuta 2010

Tiuku ja Hautis


Laura: Moi, olen Laura Hauta-aho! Koska Lauroja on niin paljon, minusta käytetään useimmiten lempinimeä Hautsi tai Hautis.

Tiuku: Minä taas olen Tiuku Holma ja me kirjoitellaan tätä blogia Lauran kanssa parillisten viikkojen perjantaina. Täältä voi seurailla Draculan etenemistä meidän näkökulmasta.

L: Ollaan tunnettu Tiukun kanssa jo lähes viisi vuotta. Ystävystyttiin heti ensimmäisellä yhteisellä balettitunnillamme. Sovittiin heti yhteen kuin paita ja peppu.

T: Ennen Draculan treeniviikonloppua oli Laura meillä yötä. Olimme valmistautuneet viikonloppuun hieman eri tavoin. Laura oli laulanut ja opetellut dialogin.

L: Ja Tiuku tehnyt kaikenlaista, mikä ei liittynyt mitenkään pääsykoeviikonloppuun valmistautumiseen.

T: Perjantai iltapäivä kului nopeasti dialogin lumoissa. Harjoittelimme sitä kotini läheisessä puistossa. Juoksimme kivelle ja kertailimme vuorosanoja. Sitten toinen unohti vuorosanat (yleensä siis minä) ja kuin yhteisestä sopimuksesta palasimme tasaiselle maaperälle valmiina toistamaan kohtauksen uudelleen.

L: Treeniviikonloppu sujui mukavissa ja hikisissä tunnelmissa. Ympärillä oli paljon sekä tuttuja että uusia kasvoja. Salin reunoilla olivat arviointijoukot. Meidän innostuksemme Draculaa kohtaan oli peräisin juttutuokioista, joita vietimme kavereiden kanssa ennen ilmoittautumista.

T: Draculan roolienjakotilaisuus oli jännittävä kokemus. Treeniviikonloppuun nähden ympärillä oli vain vähän väkeä ja joukosta tuntui puuttuvan viikonlopussa tutuksi tulleita kasvoja. On mukavaa tutustua uusiin ihmisiin, mutta hyvältä tuntui kun mukana oli myös vanhoja tuttuja.

L: Oli hienoa kuulla sekä oma että Tiukun nimi useissa eri rooleissa; lepakko, vesikasvi, veri ja kyläläinen. Eipähän tarvitse olla toiselle kateellinen, kun molemmat pyörimme samoissa kohtauksissa.

T: Näitä kohtauksia on harjoiteltu jo useiden kuukausien ajan sekä ensimmäinen läpimeno on takana.

L: Kyllä sitä laulujen opettelua ja hienosäätöä riittää vielä moneksi tulevaksi viikonlopuksi! On tämä sellainen kokemus, että ei kannata jättää väliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti